Destination Båtar Bokning Kontakt Diverse
Video & FotoStorfiskenFisketeknikUtrustningVäder
TävlingarLänkarRegler, Etik och C&RF.A.Q.PacklistaBroschyr
F.A.Q. - Vanliga frågor
 1. Ingår Avbeställningsskydd i resan?
 2. När ska depositionen samt slutsumman betalas?
 3. Betala på plats?
 4. Bensin och tankning?
 5. Frigolitlådor?
 6. Hur mycket fisk får man ta med?
 7. Slutstädning - Vad innebär detta?
 8. Ingår sängkläder och handdukar?
 9. När är det möjligt att köpa fiskesaker på plats?
 10. Vad finns att köpa i Shopen?
 11. Finns det WIFI på campen?
 12. Bagage på flyget?
 13. Specialbagage?
 14. Båtförarbevis?

 

Ingår Avbeställningsskydd i resan?

SVAR: Reseförsäkringen/avbeställningsskydd ingår inte i resan, utan man bör kolla upp detta med sin hemförsäkring, annars räcker det normalt sett att man betalar minst 75 % av resans pris från ett konto där du har ett VISA alt. Mastercard anslutet.
Du behöver alltså inte betala direkt från kortet, utan kan föra över pengar från det konto där du har ditt kort anslutet. Kolla gärna med din bank vad som gäller i just ditt fall. Villkoren kan variera något mellan bankerna, men generellt så är man försäkrad genom detta.


 

När ska depositionen samt slutsumman betalas?

SVAR: Depositionen ska betalas inom 20 dagar från fakturadatumet och detta pris varierar beroende på resväg upp.
Avresa Oslo/Gardemoen: 2500 SEK
Avresa Köpenhamn/Kastrup: 3200 SEK
Avresa Stockholm/Arlanda: 3200 SEK
Vid transport på egen hand: 1000 SEK

Slutbetalningen måste vara Nordic Sea Angling tillhanda 30 dagar innan avresa, annars betraktas det som ett återbud. Datum för slutbetalning framgår på slutfakturan.


 

Betala på plats?

SVAR: All betalning för inköp av fiskesaker och hyra av flytoverall samt fiskeutrustning sker med kort. Ingen kontant betalning eller fakturering är möjlig.


 

Bensin och tankning?

SVAR: Bensin ingår inte i paketresan utan är något som ni själva köper på plats. Beroende på destination så är möjligheterna varierande.
Havöysund: Tankning med kort i automat vid bryggan direkt i båten
Nappstraumen: Tankning med kort i Leknes (5 km körning med bil, bil ingår) eller köp av bensin i dunk på plats av guiden, kontant betalning (NOK/EURO)
Å: Tankning sker på bestämda tider vid bryggan och betalning görs sista dagen i restaurangen med kort eller kontant
* Vanliga kort som VISA/MASTERCARD fungerar bra


 

Frigolitlådor?

SVAR: Kan köpas på plats på samtliga camper. Kontant betalning sker på plats. Ta kontakt med guiden för inköp av detta


 

Hur mycket fisk får man ta med?

SVAR: Enligt norsk lag och tullens bestämmelser får ni medföra 15 kg filé samt en troféfisk ut ur landet per person. En överskridning av detta kan leda till hårda böter och beslagtagen fisk. Nordic Sea Angling accepterar inte att man överskrider denna kvot av fisk.


 

Slutstädning - Vad innebär detta?

SVAR: När ni lämnar ert boende skall ni tömma det på sopor, diska/sätta igång diskmaskin, plocka undan samt lägga sängkläder och handdukar på golvet.


 

Ingår sängkläder och handdukar?

SVAR: Ja, i alla bokningar ingår sängkläder och handdukar som ligger utplacerat i ert boende vid ankomst. Dessa ska vid avresa lämnas i boendet.


 

När är det möjligt att köpa fiskesaker på plats?

SVAR: Eftersom guiderna oftast är ute på havet så är det flexibla öppningstider under dag tid som gäller! Ha framförhållning och boka en tid med guiden då det passar att öppna shopen.


 

Vad finns att köpa i Shopen?

SVAR: Här finns allt från pilkar, jiggar, krokar och tillbehör som kan behövas för ditt fiske. Om det är något speciellt ni söker så ta kontakt med guiden på plats för att se hur lagerstatusen ser ut. Det går också bra att ta kontakt i förväg via mail eller telefon.
Priserna överensstämmer med butikspriserna i Sverige


 

Finns det WIFI på campen?

SVAR: JA, samtliga destinationer har WIFI, uppkopplingshastigheten varierar mellan camperna.


 

Bagage på flyget?

SVAR: När vi flyger med Norwegian bokar vi 2 kolli á 20 kg till våra gäster. På SAS ingår det 23 kg bagage, men här kan ni köpa till ett extra kolli på flygplatsen om detta inte skulle räcka.
Vi försöker med möjligaste mån att boka med Norwegian men måste samtidigt anpassa oss så att flygtider och övrig transfer matchar med varandra. Vi måste reservera oss för eventuella ändringar från flygbolagen som står utanför vår kontroll.


 

Specialbagage?

SVAR: Spötuber räknas alltid som specialbagage och kostar extra att checka in. För aktuella priser kolla på respektives flygbolags hemsida.


 

Båtförarbevis?

SVAR: Från 1 Maj 2010 infördes det nya regler för båtförare i Norge. Båtförare på båtar över 8 meter eller motorstyrka på över 25 hk, skall inneha båtförarbevis om man är född efter 1980. För båtförare som är födda före 1980 gäller inte de nya reglerna.

Nordic Sea Angling   |   info@nordic-sea-angling.se   |   Templaregatan 17, 264 35 Klippan Sweden